URBAN ADVENTURES

ИНТЕРАКТИВНИ ПОЗНАВАТЕЛНИ ИГРИ

CCA Ltd. представя URBAN ADVENTURES

Интерактивната игра е иновационен туристически формат, целящ да превърне стандартната обиколка на градските забележителности или тур през дадена местност в запомнящо се приключение.

Придвижвайки се по маршрута на играта, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите, които срещат по пътя си.

Целта на играта е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна, а информацията, обикновено предавана чрез екскурзоводска беседа, приятна и лесна за усвояване.

Игрите се разработват в специално подбрани теми и имат за цел да направят изживяването за гостите различно и уникално. Дори когато става въпрос за позната дестинация.

Ето това са част от игрите, разработения от нашия екип.


Вградената монета

Приключения из тихите улички

Последните летни дни неудържимо ни теглят към морето, плажа и още едно-две приключения на романтични или тайнствени места. Един комплимент към любителите на древния град е подготвила за края на сезона Община Созопол  – интерактивна познавателна игра. Един необичаен и може би неочакван начин за популяризиране на туристическа дестинация. Разработката използва принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и има за цел да превърне стандартната обиколка на градските забележителности в запомнящо се приключение.
Придвижвайки се по маршрута на играта, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите, които срещат по пътя си.
Целта на играта е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна, а информацията, обикновено предавана чрез екскурзоводска беседа, приятна и лесна за усвояване.
Маршрутът на играта „Вградената монета“ ще разходи участниците из уличките на Созопол и ще ги запознае с любопитни легенди и малко известни факти. Обикаляйки града по този начин – на лов за легенди – играчите ще научат нови неща за града, ще видят нови места и ще се запознаят с едно друго лице на Созопол, което ще запали любопитството им към историята на града.
Играта предлага два варианта – своеобразни „нива“.
Участието в играта е безплатно, можете да се включите както индивидуално, така и като отбор. Ще имате възможност да изберете и нивото на трудност.
Необходима екипировка: фотоапарат (или друг снимащ апарат) и добро настроение.

Играта е разработена от екип на UrbanAdventuresBG по поръчка на Община Созопол.


БЯГСТВО ОТ ОСТРОВА

Приключенска игра на остров Света Анастасия

Всеки може да отиде на острова, но дали всеки ще успее да се измъкне оттам? Само успешното разрешаване на всички загадки ще помогне на играчите наистина да опознаят острова и да го напуснат.
Всеки, записал се за играта, получава стикер ИГРАЧ и брошура с инструкциите за играта. 
Играта включва серия от загадки, свързани с миналото и настоящето на острова. Ако успеят да ги решат правилно, играчите ще могат да разшифроват тайната парола. Веднъж разгадали паролата, участниците ще имат възможността да узнаят една строго пазена тайна и разбира се – да напуснат острова.
Билети за играта могат да бъдат закупени от Магазия 1 (от там тръгва и корабчето за острова), като билетът за играта дава достъп и до музея. 
Играта е най-подходяща за приключенци над 14 години. По-малките участници също са добре дошли, но е възможно да се затруднят.
Не пропускайте възможността да видите остров Света Анастасия с нови очи и да прекарате един различен ден насред морето. Играта стартира на 15.08. и ще продължи до края на сезона. Няма значение с кой кораб решите да отидете - играта не е обвързана с конкретен час. Имайте предвид, че поради големия интерес към острова е необходимо предварително да си резервирате място на корабчето. Транспортът до острова не е включен в билета за играта и се заплаща отделно. Разписанията можете да видите на сайта на острова: anastasia-island.com.

Играта е разработена от екип на GOtv по поръчка на ОП Туризъм, Община Бургас.


СРЕДНОВЕКОВНИ КРИМИНАЛНИ ЗАГАДКИ 

Тайната на 9-те ключа
Из записките на Великия царски примикюр*

Обичате ли криминалните загадки? А какво ще кажете да влезете в ролята на средновековен детектив – Великия царски примикюр, ако трябва да бъдем точни – и да се поизпотите, разгадавайки една истинска средновековна мистерия, при това не къде да е, а на Царевец, в самия царски двор!

Очаква ви вълнуващо приключение, белязано от тайни, предателства, смелост и завидни дедуктивни умения. Ако още се чудите, вижте как започва историята на приключенската игра

(*началник на двореца, отговаря за дворцовия протокол, но и за охраната на двореца, царя и негово семейство, дворцовата стража и т. н.)

„При голяма потайност на обстоятелствата с мен се свърза придворният стъклар Добромир. Работилницата му бе в първия двор, веднага след Третата порта, отидох там да го търся, както бе пожелал в писмото си, и я намерих затворена. Тъкмо щях да си ходя, когато отвътре изскочи стъкларят, придърпа ме и пак затвори. Целият бе разтреперан и се държеше много подозрително. Накара ме да се закълна, че никому не ще доложа за посещението си и ако някой ме пита – бил съм при него да си поръчвам муска за парфюм. Най-накрая, след куп клетви и обещания, езикът му се развърза и той шепнешком ми разказа, че от работилницата му е изчезнало нещо безценно и лично царят му е заръчал да ме повика. И това ми се стори съвсем съмнително, защото царят вече втори месец беше на лов заедно с половината царски двор. Тогава стъкларят – хич не му се щеше, видеше се – но извади един свитък, подпечатан с царския пръстен, и ми го подаде да чета. Първо се обръщаше към стъкларя нашият цар, после към мене лично и наредено ми бе да положа клетва за поверителност и мълчание, защото въпросът на ръка беше явно наистина от крайна важност и тайност...“

Какво се случва след това, научаваме ли какво е изчезнало от работилницата на стъкларя и кой е крадецът? Тръгнете по стъпките на Великия примикюр и ще научите!

Велико Търново, летен сезон 2017
Билети и записвания:  Туристически информационен център „Царевград Търнов“, ул. „Христо Ботев“ № 5

Играта е разработена от екип на GOtv и е най-новото предложение на Туристически информационен център „Царевград Търнов“ към любителите на Търново: www.velikoturnovo.info


НА ЛОВ ЗА ИСТОРИИ 

Приключенска игра Русе

Русе е град, в който зад всеки ъгъл дебне любопитна история – още като стъпиш там и видиш табелата на улицата, на която се намираш, разкриваш една история, защото Русе е първият град в България, където улиците си имат имена. Ако пък седнеш на някое от многото приятни заведения и си поръчаш ледена бира, за да се охладиш в майския пек, пак се натъкваш на история, защото тук е открита първата пивоварна в нашата родина. Въобще, Русе е град на историите и град на първите неща. Тук винаги има какво ново да научиш, а както знаем – всичко ново е добре забравено старо. 


В този ред на мисли сме ви подготвили предизвикателство. 


Макар и да е съхранил свободния си дух и красивата си архитектура, като всеки жив град Русе непрестанно се променя. Старите емблематични места в града отстъпват място на нови, сградите сменят своите стопани, а там, където някога е гъмжало от пешеходци, изникват нови сгради.
Влезте в ролята на пътешествениците от едно време и опознайте града такъв, какъвто никога не сте го виждали!

Играта е разработена от екип на GOtv по поръчка на Община Русе за Изложение "Уикенд туризъм".


В ТЪРСЕНЕ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА

Приключения из Търновските потайности
Предизвикателство от GOtv и Тур Филм Фест

„В търсене на пътешественика“ е игра, която ще прати жителите и гостите на Търново на приключение из уличките на града.


Целта на играчите е да открият пътешественика Вилиан Стефанов и да се запознаят с него. Участниците ще получат инструкции, които им подсказват къде из Търновските потайности може да се крие той. Всяка разгадана загадка, ще насочва участника към някое от любимите места на приключенеца в Търново, и ще го води една крачка по-близо до финала. А накрая всеки, които ни докаже, че успешно се е справил с мисията, ще получи награда.


Ние знаем, че всеки приключенец се движи със свое темпо, затова играта не е състезание и не е необходимо да се завърши за определено време – условието е само се върнете на изходната точка преди 17:00 ч. в събота.


МОЛАРЕНЕ

В търсене на златната рибка из Стария град на Несебър

Нашият пътешественик беше чувал много за златната рибка. Имаше истории, че в края на октомври тя се запътва към Несебър и се шмугва в някой от есенните пасажи, после плува с тях край полуострова и се радва на древните забележителности. Някой рибари се кълнат, че са я хващали – рибари с мерцедеси и бентлита, хотели и модерни яхти – как да не им повярваш ;) Един от тях сподели под сурдинка, че най-сигурният начин на хванеш рибката е моларенето. И нашият пътешественик се улови на въдицата.

Мини по неговите стъпки и опитай и ти да уловиш златната рибка!

ВАЖНО!!! През цялото време, разбира се, пътешественикът не забравя да улавя (на снимка) всяка рибка, която му попадне по пътя – не всичко, което е злато блести, най-вероятно така е и със златната рибка.

Играта е разработена от екип на GOtv по поръчка на Община Несебър за събитие Рибен Фестивал "Есенни пасажи".


ФотоЛофф

Игра за ориентиране и “селфита”

Месембрийци ви предизвикват да се разходите из малките улички и да се потопите в романтичната обстановка на Стария Несебър. Те са ви начертали карта с маршрут, а вашата задача е само да прегърнете любимия човек и да запечатате миговете със собственоръчно направени селфита с местата-загадки, които са ви намислили ?.Така че хващайте се под ръка и приятна разходка! 

Търсете инспектор ФотоЛофф, за да получите вашите награди.

Правилата на играта са прости. Имате пред себе си карта с начертан маршрут и няколко снимки на детайли от сгради. Хващайте се за ръце и дерзайте! Обиколете маршрута и открийте мотивите от снимките. Ще искаме и доказателства! Как? Направете си селфи! Покажете ни всичките 6 селфита, на които ви има вас двамата (прекрасни и влюбени в Несебър) пред всяка от 6-те сгради от снимките... Ние ви обещаваме награда!

Срок на годност? Имате цялото време на света или ако трябва да бъдем по точни – трите дни от 13. до 15 февруари.

Вълшебна разходка из Стария град. Така и така сте на романтичен уикенд в един от най-красивите градове в България (нека не скромничим – в Европа!), ви предлагаме да отделите още малко време и да си направите куп селфита тук и там. Къде е „тук“ и къде „там“? – Вижте местата отбелязани на картата. О! И един съвет от нас – най-страхотните снимки стават следобед (между 16:00 и 17:30 ч.), когато светлината подчертава прелестите на Стария град – пак заповядайте!

Играта е разработена от екип на GOtv по поръчка на Община Несебър за събитие Влюбени в Несебър".


Златната монета

Приключенска игра из улиците на Стария град

Лятото е време за приключения и щури емоции, споделени с добри приятели! Затова… сподели Несебър! Участвай в приключенската игра „Златната монета”, ела сам или с приятели и се впусни в забавно приключение из тайните пътеки на Стария град! Мислиш си, че познаваш Несебър? На бас на една златна парà, че има с какво да те изненадаме! „Златната монета” ще те поведе на неповторимо пътешествие из улиците на Стария град, ще те изкуши да разкриеш неговите древни тайни и да се докажеш като истински герой! Обувай удобните обувки и бъди готов за изпитания! Очакват те тайни места, за които не си подозирал, гледки, които никой екскурзовод няма да ти покаже, изживявания, които ще помниш завинаги!

 

Играта е разработена от екип на UrbanAdventuresBG по поръчка на Община Несебър като част от събитието “Празник на град Несебър”.